Proizvodnja panela


Betonyp ploča je materijal koji obilježava mala debljina i težina, zbog čega zajedno s ostalim materijalima u panelima niskoenergetskog objekta osigurava statiku konstrukcije. U panele se postavlja brzo, efikasno i ekonomično, te se odmah nastavlja daljnja obrada površina. Zbog paropropusnosti, ovaj materijal garantira udobnu klimu stanovanja.

Posebnost suhe gradnje vidljiva je i u samom načinu izgradnje panela (zidova), budući da se sve žice i cijevi u vrijeme izgradnje polažu u šupljinu zida ili stropa te tako ostaju nevidljivima. Ono što je najvažnije u izradi panela suhe gradnje jest upravo stručna i pouzdana izvedba koja će uz visoko kvalitetne materijale osigurati maksimalnu udobnost (s minimalnim statičkim opterećenjem), odličnu toplinsku zaštitu te zaštitu od buke i požara.

Knauf ploča je ploča prešanog prirodnog vapna (gipsa), a karakterizira je otpornost na udarce, vlagu, hladnoću, gljivice, insekte... Ova ploča poznata je po izuzetnim vodootpornim i protupožarnim karakteristikama.

Kamena vuna je izolacijski materijal mineralnog porijekla, koji se koristi za toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju u graditeljstvu, industriji te u brodogradnji.